Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Μυστική τροπολογία για την συγχώνευση των ΜΜΕ έρχεται καλοκαιριάτικα

 
Σε ένα νομοσχέδιο περί της κύρωσης της σύμβασης δωρεάς του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείο Κηφισιάς και του ΝΠΙΔ των φίλων του νοσοκομείου, έκρυψαν την τροπολογία  που θα επιτρέψει την τυπική συγχώνευση του ΔΟΛ και του Πήγασου, ώστε να φορτωθούν τα χρέη αυτών των εταιρειών στους Έλληνες πολίτες.
 
Το σίγουρο είναι ότι τα χρέη των συγκεκριμένων ΜΜΕ, που θα φορτωθούν στους Έλληνες πολίτες ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
 
Η τροπολογία που κατατέθηκε «κρυμμένη» επιτρέπει συγχωνεύσεις, κάθετες και οριζόντιες επιτρέποντας τις συνέργειες μεταξύ εκδοτικών ομίλων, επιτρέπει επίσης την χρησιμοποίηση προσωπικού από συνδεδεμένες επιχειρήσεις στους ομίλους ΜΜΕ για το συνυπολογισμό του ελάχιστου προσωπικού που απαιτείται από τον νόμο. Καταργεί τα όρια "δεσπόζουσας θέσης" ενημερωτικών Μέσων επιτρέποντας και την απόκτηση μη ενημερωτικών Μέσων. Δίνει επίσης την δυνατότητα σε ΜΜΕ που έχουν άδεια ενημερωτικού σταθμού να αυτοχαρακτηριστούν μη ενημερωτικά, δηλαδή να παρακάμψουν το άρθρο 14 του Συντάγματος που απαγορεύει στους κατόχους ΜΜΕ να παίρνουν δημόσια έργα! Προβλέπει την παράταση του προσωρινού καθεστώτος λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης και των ραδιοφωνικών σταθμών.
 
Κοινώς μπόρεσαν να πάρουν ό,τι ακριβώς ήθελαν, μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να μην το μάθουν οι Έλληνες
 
Ένα άλλο σκανδαλώδες σημείο της εν λόγω τροπολογίας είναι ότι εγκαινιάζει μία νέα μορφή αναλγησίας, αφού παρά τα ειωθότα δεν παρατίθεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το κόστος που θα έχει αυτή η τροπολογία στον προϋπολογισμό, παρότι αυτό είναι απαραίτητο για την κατάθεση μίας τροπολογίας ή ενός νόμου. Με πρόφαση την πίεση χρόνου, το νομοσχέδιο καθίσταται προκλητικό και παράνομο σε ένα ακόμα επίπεδο, αφού η απαιτούμενη από το Νόμο έκθεση του ΓΛΚ, γράφει: «Τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια εντός των οποίων ζητήθηκε η σύνταξη της έκθεσης δεν επέτρεψαν την ολοκληρωμένη επεξεργασία της τροπολογίας και της εκτίμησης των οικονομικών αποτελεσμάτων».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου