Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Βερολίνο:

Αγωνιούν οι Γερμανοί για την εξέλιξη της κρίσης στην Τουρκία




Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι Γερμανοί τις εξελίξεις στην πολιτική κρίση της Τουρκίας και από ότι φαίνεται έχουν μεγάλη αγωνία να δουν πού θα οδηγήσει και ποια κατάσταση θα προκύψει μέσα από αυτήν. 
Για τους Γερμανούς έχει μεγάλη σημασία, καθώς επενδύουν πολλά στις σχέσεις τους με την Τουρκία και θέλουν να ξέρουν ποιες θα είναι οι συνθήκες στη χώρα στο άμεσο μέλλον.

Έτσι, μετά και τα χθεσινά εκτενή δημοσιέυματα των γερμανικών ΜΜΕ στην κρίση στη Τουρκία, σήμερα Σάββατο, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ απηύθυνε κάλεσμα στην Άγκυρα να ρίξει φως στην υπόθεση διαφθοράς που ταλανίζει την κυβέρνηση.
«Έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη του τουρκικού κράτους να ρίξει φως στις υποψίες για διαφθορά που διατυπώνονται, χωρίς να κάνει διακρίσεις σε πρόσωπα», αναφέρει ο Σταϊνμάιερ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο στην Bild am Sontag. 
Όπως είπε, αποτελεί ένα τεστ για την Άγκυρα η ικανότητά της να διαλευκάνει την υπόθεση, βασιζόμενη στο κράτος δικαίου.
«Εμείς οι Γερμανοί παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη με μεγάλη προσοχή», συμπλήρωσε ο υπουργός και χαρκατήρισε την Τουρκία πολύ σημαντικό εταίρο.
«Σε μια περιοχή, τη Μέση Ανατολή, που χαρακτηρίζεται από κρίσεις και συγκρούσεις, χρειαζόμαστε μια ισχυρή Τουρκία ως πόλο σταθερότητας προς το εσωτερικό και προς το εξωτερικό», συνέχισε. 
 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου