Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΗΠΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ

ΟΙ ΗΠΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ
Με τη συμμαχία με τα περιφερειακά καθεστώτα που “κυοφορούσαν¨ το ισλαμικό κράτος,η επίθεση της Ουάσιγκτον στην Συρία θέτει νέο κίνδυνο χωρίς προηγούμενο.
Χωρίς την εντολή των Ηνωμένων Εθνών ή έστω μια συνεκτική συννενόηση, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι περιφερειακοί σύμμαχοί τους, έχουν αρχίσει μονομερώς να βομβαρδίζουν στόχους στη Συρία. Μαζί με την Τουρκία, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ – τους βασικότερους χορηγούς των εξτρεμιστών ομάδων που αγωνίζονται στο εσωτερικό της Συρίας, συμπεριλαμβανομένου του ισλαμικού κράτους, παρακλάδι της al Nusra, και άλλες παρατάξεις της Αλ Κάιντα – οι ΗΠΑ έχουν ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην παγκόσμια αναρχία .

Σε αντίθεση με άλλες καμπάνιες καθαρών στρατιωτικών κατακτήσεων, οι ΗΠΑ φαίνεται να έχουν διαφύγει την έγκριση του ΟΗΕ, ηθική ή νομική δικαιολογία, και εφάρμοσαν αντ “αυτού μια στρατηγική διασποράς προτείνοντας πολλαπλά προσχήματα για την επιθετικότητά τους – όλα εξίσου απίθανα,τα περισσότερα αντιφατικά – ελπίζοντας τουλάχιστον ότι κάποιο ίσως να ταιριάζει.
Μετά από πολλή απογοήτευση και διαμαρτυρίες για τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία – επικαλούμενες την παραβίαση των «διεθνή πρτύπων» και του διεθνές δικαίου, οι ίδιες οι ΗΠΑ έχουν σαφώς παραβιάσει όλους τους κανόνες που υποκριτικά κρατά τον υπόλοιπο κόσμο μακριά από τις απειλούμενες κυρώσεις,τις ανατροπές, και την ασύδοτη στρατιωτική δύναμη. Χωρίς περισσότερη νομιμότητας απ’όσο ένα φύλλο συκής, και με εγκληματικά καθεστώτα όπως οι εταίροι τους, οι ΗΠΑ έχουν διαπράξει την έσχατη πράξη υπονόμευσης της λεγόμενης «διεθνούς τάξης» όπου η ίδια τέθηκε ως δημιουργός και διαιτητής αυτής.
Αυτό που ξεδιπλώνεται στη συνέχεια θα είναι ένας διαγωνισμός μηδενικού αθροίσματος μεταξύ της αυτοκρατορικής κατάκτηση της Δύσης και εκείνων που εμπλέκονται στην πορεία του. Ο χρόνος για την έκκληση στο διεθνές δίκαιο τελείωσε,καθώς η Αμερική οδηγεί τον κόσμο σε μια ακόμα πιο σκοτεινή εποχή παγκόσμιας αναρχίας. Ο αποκεφαλισμός μη-πιστών στις δημόσιες πλατείες,η καταπίεση των γυναικών, των ομοφυλόφιλων, και άλλων μειονοτικών ομάδων, και το να πλασάρουν μια πλήρη διαστροφή του Ισλάμ, ακούγονται όλα σαν τις εκφάνσεις του λεγόμενου «ισλαμικού κράτους» ή ISIS, όπως είναι επίσης γνωστό. Αλλά στην πραγματικότητα, αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά της συμμαχίας των ΗΠΑ στην τρέχουσα υποτιθέμενη καταπολέμηση της παγκόσμιας τρομοκρατίας έναντι της ISIS ,δηλαδή της παγκόσμιας οργάνωσης εκφοβισμού – τη Σαουδική Αραβία. Στην πραγματικότητα, η Σαουδική Αραβία ήταν ο κύριος διαμεσολαβητής μεταξύ των εξτρεμιστικών ομάδων σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Ουάσιγκτον σε μια σχεδόν δεκαετή συνωμοσία για την ανατροπή των βίαιων κυβερνήσεων του Λιβάνου, της Συρίας και του Ιράν με έναν περιφερειακό μισθοφορικό στρατό.
Παράλληλα η Σαουδική Αραβία είναι το Κατάρ. Και τα δύο έθνη κυβερνούνται από μη εκλεγμένους δεσπότες θεσπίζοντας μοναρχίες.Η διεκδίκηση της εξουσίας τους σημαίνει βίαιη καταστολή και θάνατος. Στην πραγματικότητα, η εταιρική σχέση της Αμερικής με τους δυνάστες του Περσικού Κόλπου κατά την έναρξη της συριακής σύγκρουσης θα έπρεπε να ήταν μια από τις πρώτες ενδείξεις ότι η μάχη δεν είχε τίποτα να κάνει με την ενίσχυση της δημοκρατίας και της ελευθερίας – δύο έννοιες που δεν υπάρχουν ούτε στο Ριάντ ούτε στη Ντόχα -αλλά ότι όλα σχετίζονται με την αλλαγή του καθεστώτος και της περιφερειακής ηγεμονίας.
Τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και το Κατάρ, παρά τις προσποιητές εντάσεις, έχουν συγκλίνουσες ατζέντες -την ανατροπή της κυβέρνησης της Συρίας,την καταστροφή της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, την αποσταθεροποίηση και ανατροπή της κυβέρνησης του Ιράν. Για το σκοπό αυτό, και οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με το Ισραήλ και την Τουρκία, έχουν συνωμοτήσει και αποδεδειγμένα είναι οπλισμένοι και χρηματοδοτούνι διάφορες φατρίες της Αλ Κάιντα στην περιοχή τουλάχιστον από το 2007. Η δημιουργία της Αμερικής και η χρήση της Αλ Κάιντα ανάγεται πολύ νωρίτερα, τουλάχιστον στο 1980, όταν τη χρησιμοποίησε ως μεσολαβητή της τρομοκρατικής οργάνωσης για να διεξάγει πόλεμο εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν.
Ο βετεράνος δημοσιογράφος και νικητής βραβείου Pulitzer,ο Seymour Hersh προειδοποίησε τον κόσμο σε μια έκθεση 9 σελίδων που δημοσιεύθηκε από την New Yorker για τη συνωμοσία κατά του Ιράν και της Συρίας. Σε μια έκθεση με τίτλο, «Η ανακατεύθυνση είναι η νέα πολιτική της Διοίκησης που επωφελεί τους εχθρούς μας στον πόλεμο της τρομοκρατίας».Ο Hersh αναφέρει (η υπογράμμιση δική μου):
Για να υπονομεύσει το Ιράν, στο οποίο υπάρχουν κυρίως σιίτες, η κυβέρνηση Μπους αποφάσισε, στην πραγματικότητα, να αναμορφώσει τις προτεραιότητές της στη Μέση Ανατολή. Στο Λίβανο, η Διοίκηση έχει συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, που είναι σουνίτες, σε μυστικές επιχειρήσεις που έχουν ως στόχο να αποδυναμώσουν τη Χεζμπολάχ,τη σιιτική οργάνωση, που υποστηρίζεται από το Ιράν. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης λάβει μέρος σε μυστικές επιχειρήσεις με στόχο το Ιράν και τον σύμμαχό της, τη Συρία. Ένα υποπροϊόν των δραστηριοτήτων αυτών ήταν η ενίσχυση των σουνιτών εξτρεμιστικών ομάδων που ενστερνίζονται ένα μαχητική όραμα του Ισλάμ και είναι εχθρικοί προς την Αμερική και φιλικοί με την Αλ Κάιντα.
Είναι σαφές ότι αυτά οι «σουνιτικές εξτρεμιστικές ομάδες που ενστερνίζονται μια μαχητική εκδοχή του Ισλάμ» και που είναι «φιλικές προς την Αλ Κάιντα» οδήγησαν την πάλη κατά της Συρίας από το 2011, και η αύξηση των ομάδων, όπως Al Nusra και ISIS, αποτελούν την εκπλήρωση της κατά λέξη προφητικής προειδοποίησης του Hersh.
Για τους βασικούς χορηγούς της ISIS, η θέσπιση μιας μονομερής παγκόσμιας δύναμης που μπορεί να εισβάλει στην κυριαρχία ενός έθνους κατά βούληση,να ρίχνουν βόμβα και να σκοτώνουν μαχητές,τα κυβερνητικά στρατεύματα και οι πολίτες με απόλυτη ατιμωρησία, σε μια προσπάθεια ανατροπής των τρομοκρατικών οργανώσεων της δικής τους δημιουργίας, είναι το έργο ενός πραγματικού «Άξονα του Κακού». Το ότι η Δύση συνεχίζει να καταδικάζει την κυβέρνηση της Συρίας ως βάναυση δικτατορία για την καταπολέμηση των τρομοκρατών και τη δολοφονία αμάχων στη διαδικασία, και το ότι υποθετικά “πολεμούν τρομοκράτες”, ενώ σκοτώνουν αμάχους της Συρίας στη διαδικασία – δημιουργεί νέα βάθη στην απόλυτη, ανισόρροπη υποκρισία.
Οι «Μετριοπαθείς» Είναι οι τρομοκράτες
Επιπλέον οι ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι θα οπλίσουν, χρηματοδοτήσουν, και ότι θα παρέχουν εναέρια κάλυψη για να αγωνίζονται ανοιχτά στους λεγόμενους «μετριοπαθείς», ακόμη και μέσα στις τάξεις του ISIS,της Al Nusra, και άλλων εμφανών τρομοκρατικών οργανώσεων. Η Daily Beast αναφέρει στο άρθρο της «Al Qaeda Plotters in Syria ‘Went Dark,’», ότι οι κατάσκοποι των ΗΠΑ λένε ότι :
Μια ομάδα ανταρτών της Συρίας υποστηρiζόμενη στο παρελθόν από τις Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν τις αεροπορικές επιδρομές την Τρίτη.Η Harakat Hazm, μια ομάδα ανταρτών όπου οι ΗΠΑ έστειλαν αντιαρματικά όπλα την άνοιξη, κατονόμασε τις αεροπορικές επιδρομές ως»μια επίθεση στην εθνική κυριαρχία» και κατηγόρησε τους ξένους ότι οδήγησαν σε επιθέσεις προς ενίσχυση του καθεστώτος του Άσαντ. Η δήλωση προέρχεται από ένα έγγραφο, υποτίθεται μέσα από την ομάδα, που έχει κυκλοφορήσει σε απευθείας σύνδεση και δημοσιεύτηκε σε αγγλική μετάφραση από ένα λογαριασμό Twitter που ονομάζεται Syria Conflict. Αρκετοί εμπειρογνώμονες της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων του Κέντρου Brookings Doha Charles Lister, πιστεύουν ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό.
Πριν από την επίσημη ανακοίνωση, υπήρχαν ενδείξεις ότι Harakat Hazm είχε κάνει συμμαχίες στη Συρία που θα μπορούσαν να συγκρούονται με το ρόλο τους ως εταίροι των ΗΠΑ. Στις αρχές του Σεπτέμβρη κάποιος μέσα από την Harakat Hazm είπε σε έναν δημοσιογράφο του LA Times: «Μέσα στη Συρία, στιγματιστήκαμε ως κοσμικοί που φοβούνται ότι οι Nusra Front επρόκειτο να μας πολεμήσουν … Αλλά Nusra δεν μας πολεμά,αλλά αντίθετα πολεμάμε στο πλευρό τους. Μας αρέσει η Nusra. «
Η Harakat Hazm είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση. Οι ΗΠΑ οπλίζουν άμεσα και χρηματοδοτούν τους τρομοκράτες που αγωνίζονται μαζί με την Al Nusra – ένα παρακλάδι του ISIS – και με το ίδιο ISIS. Όπως ο Hersh αποκάλυψε, το σχέδιο από την αρχή ήταν η ενίσχυση αυτών των ομάδων για την καταπολέμηση της Ουάσιγκτον, Ριάντ, το Τελ Αβίβ, και για τη μεσολάβηση του πολέμου της Ντόχα κατά της Συρίας, του Ιράν και της Χεζμπολάχ.
Σαν δευτερεύουσα σημείωση, η «πλοκή» αναγράφηκε στον τίτλο της Daily Beast ως ένα από τα πολλά προσχήματα που χρησιμοποιούνται από τις ΗΠΑ για να δικαιολογήσουν την πρόσφατη παραβίαση της κυριαρχίας της Συρίας και της συνολικής καταστρατήγησης του διεθνούς δικαίου. Η πλοκή ονομάστηκε «ειδική» και «επικείμενη», αλλά αξιωματούχοι του Πενταγώνου δεν ήταν σε θέση να περιορίσουν το στόχο ούτε σε μια ενιαία ήπειρο. Όπως συμβαίνει με όλες τις υποθέσεις των ΗΠΑ,δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, ούτε οποιαδήποτε πειστική και συγκεκριμένη λεπτομέρεια.
Το Ισραήλ, η Τουρκία και οι ΗΠΑ – Τρία μέτωπα πολέμου για τη Συρία
Το ότι ο στόχος είναι στην πραγματικότητα η σύνθλιψη της επιρροής του Ιράν σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, και όχι το να νικήσει «τρομοκράτες» ή » το να προαγάγει τη δημοκρατία,»είναι φανερό, εξηγώντας τη στάση του Ισραήλ κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία. Αφού ισχυρίστηκε ότι κατέρριψαν ένα συριακό πολεμικό αεροπλάνο στα δυτικά ακριβώς όπως οι ΗΠΑ άρχισαν να βομβαρδίζουν το συριακό έδαφος στα ανατολικά, το Ισραήλ χρησιμοποιεί με συνέπεια τη σύγκρουση ως μια δικαιολογία για να κάνει πέρα την συριακή κυβέρνηση και τον στρατό της. Με τρομοκράτες με καταγωγή από την Al Nusra και κατά μήκος των συνόρων του- το Ισραήλ είναι σαφώς οτι τους προστατεύει με επιθέσεις ετεροδικίας όπως η Τουρκία έχει κάνει στα βόρεια και οι ΗΠΑ θα αρχίσουν να κάνουν στα ανατολικά.Μακριά από εικασίες, ο στόχος ήταν το άνοιγμα ενός πολυμετώπου του πολέμου με τη Συρία για τους Δυτικούς για τα επόμενα χρόνια. Το 2012, η εταιρική-χρηματοδότης χρηματοδότεισε την Brookings Institution στην Μέση Ανατολή Memo # 21,αξιολογώντας επιλογές για την αλλαγή του καθεστώτος, δήλωσε συγκεκριμένα: Επιπλέον, οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ έχουν μια ισχυρή γνώση της Συρίας, καθώς και των περιουσιακών στοιχείων εντός του συριακού καθεστώτος που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να ανατρέψουν τη βάση της εξουσίας του καθεστώτος καινα πιέσουν για την απομάκρυνση του Ασαντ. Το Ισραήλ θα μπορούσε να στήσει σώματα δυνάμεων πάνω ή κοντά στα υψώματα του Γκολάν και, με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσαν να εκτρέψουν τις δυνάμεις του καθεστώτος από την καταστολή της αντιπολίτευσης. Αυτή η στάση μπορεί να δημιουργεί φόβους στο καθεστώτος Άσαντ για έναν πολυμέτωπο πόλεμο, ιδιαίτερα αν η Τουρκία είναι πρόθυμη να κάνει το ίδιο στα σύνορά της και αν η συριακή αντιπολίτευση τροφοδοτεί μια σταθερή διατροφή όπλων και εκπαίδευσης. Μια τέτοια κινητοποίηση θα μπορούσε ίσως να πείσει τη στρατιωτική ηγεσία της Συρίας να εκδιώξουν Άσαντ, προκειμένου να διατηρηθεί η ίδια. Δικηγόροι υποστηρίζουν ότι αυτή η επιπλέον πίεση θα μπορούσε να ανατρέψει την ισορροπία κατά του Ασαντ στο εσωτερικό της Συρίας, αν άλλες δυνάμεις ευθυγραμμιστούν όπως πρέπει.
Είναι σαφές ότι για χρόνια, η Δύση και οι περιφερειακοί σύμμαχοί της, ακολούθησαν μια μοναδική ημερήσια διάταξη, με μόνο το ρητορικό κάλυμμα να χρησιμοποιείται για να το πουλήσει στο κοινό ως μια αλλαγή που ατέρρευσε μετά από μια άλλη. Η πιο αδύναμη πρόσοψη όλων είναι η σημερινή εκστρατεία της Αμερικής κατά των δικών τους μισθοφόρων του ISIS – εύκολα ανοίγοντας ένα τρίτο μέτωπο στα ανατολικά για να συμμετάσχει η Τουρκία και το Ισραήλ στις προκλήσεις προς τα βόρεια και δυτικά αντίστοιχα. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι η μόνιμη λειτουργία των ΗΠΑ και των τρομοκρατικών δυνάμεων παντού από το Raqqa έως το Χαλέπι, αφήνοντας τη Δαμασκό να δελεάσει προκαλώντας άμεσα πόλεμο ενάντια στον εαυτό της, με την προσπάθεια να επιτεθούν στους τρομοκράτες που προστατεύονται από την αμερικανική δύναμη αέρος,από ειδικές δυνάμεις, και άλλα μέσα που έχουν αναπτυχθεί για την περιοχή.
Αποκαθιστώντας την παγκόσμια λογική
Η Αντιμετώπιση αυτή θα είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη.Η Συρία και οι σύμμαχοί της έχουν την ευκαιρία να καλύψουν το γεωστρατηγικό κενό σήμερα στα ανατολικά και να αναιρέσουν την ανάγκη για την παρουσία της Αμερικής. Έχοντας αποτελεσματικά δημιουργήσει την απειλή των δικών τους τρομοκρατικών μισθοφόρων,, οι ΗΠΑ έχουν κάνει τη ρητορική βαριά-ανύψωση για να δικαιολογήσουν τη δημιουργία μιας κοινής προσπάθειας των χωρών Συρίας-Ιράκ-Ιράν-Ρωσίας-Κίνας να εξουδετερώσουν την ISIS και τις θυγατρικές της. Με την τοποθέτηση κοινών στρατιωτικών δυνάμεων στο έδαφος της ανατολικής Συρία όπου η Δύση είναι απρόθυμη να το πράξουν, θα αναγκάσουν τις ΗΠΑ είτε να αποσύρουν, ή για άλλη μια φορά να αλλάξουν την αφήγηση τους στα μέσα του αγώνα – μια κίνηση με την οποία η νομιμότητα της Ουάσιγκτον δεν μπορεί να επιβιώσει.
Η Δύση πρέπει να υποχρεωθεί να πληρώσει για τη ράβδωση της παγκόσμιας αναρχίας. Η ανικανότητά της να ακολουθήσει τους δικούς της κανόνες την εκθέτει σαν μια ανεύθυνη μέτοχο της διεθνούς τάξης ή δικής της δημιουργίας. Αυτή η ίδια διεθνής τάξη είναι μια αποδεδειγμένη αποτυχία, και ειλικρινά, ένα πρόσωπο από μόνη της. Η Συρία και οι συμμάχοί της, κατέχουν τα στρατιωτικά και πολιτικά μέσα για να αντιμετωπίσουν άμεσα την απειλή αυτή. Για το ευρύ κοινό, έχουμε τους κοινωνικοοικονομικές πόρους για να τη μποϊκοτάρουμε μόνιμα και να την αντικαταστήσουμε με τοπικές εναλλακτικές λύσεις όλων των τεράστιων συμφερόντων των εταιρικών χρηματοδοτών που ελλοχεύουν πίσω από την παγκόσμια ατζέντα της Δύσης.
Η αδικαιολόγητη επιρροή και εξουσία που ασκεί η Δύση είναι αποτέλεσμα της συλλογικής, σταδιακής αιγίδα των εταιρειών μας, των θεσμών και οργανισμών.Η αναίρεση αυτής της αδικαιολόγητης επιρροής απαιτεί τη συλλογική και σταδιακή αποεπένδυση μας από ό, τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, δηλαδή μια διεθνής διαταραχή.
TONY CARTALUCCΙ / LAND DESTROYER
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ-ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΜΠΙΤΣΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ HELLASFORC E
ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου