Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ενεργειακή Διατροφολογία

Ενεργειακή Διατροφολογία





Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί πραγματικά χρειαζόμαστε τη διατροφή; Τι είναι αυτό που μας προσδίδει η βρώσιμη τροφή;  Η απάντηση είναι η ενέργεια.

Για να λειτουργήσει οτιδήποτε στο σύμπαν, από ένα άστρο μέχρι ένα μικροοργανισμό, χρειάζεται καύσιμο, δηλαδή ενέργεια. Η μόνη διαφορά βρίσκεται στην ποιότητα και την κατάσταση της ενέργειας που απαιτείται, ανάλογα με τις ανάγκες του συστήματος και τη βιολογία του.
Στον πλανήτη μας η παροχή ενέργειας έρχεται από τον ήλιο. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως χωρίς την ύπαρξη του ήλιου η ζωή θα καθίστατο αδύνατη. Έτσι, λοιπόν, γίνεται κατανοητό πως αυτό που προσπαθούμε να λάβουμε μέσω της τροφής είναι η ενέργεια του ήλιου σε διαφορετικές μορφές.


Φυσικά, αν διαθέταμε μηχανισμούς επεξεργασίας ηλιακής ακτινοβολίας στο βιολογικό μας όχημα θα λαμβάναμε απευθείας την αναγκαία ενέργεια, όπως τα φυτά, αντί να τη λαμβάνουμε έμμεσα από την τροφή.

Υπάρχουν μελέτες σήμερα που οδηγούν στο συμπέρασμα πως διαθέτουμε τέτοιους μηχανισμούς. Απόδειξη αποτελούν και οι λεγόμενοι breathairians, που ζουν χωρίς καθόλου τροφή, λαμβάνοντας την απαραίτητη ενέργεια από τον ήλιο. Κάποιοι από αυτούς μεγαλώνουν και τα παιδιά τους με αυτό τον τρόπο. 

Η καθαρή λογική μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η διατροφή μας θα πρέπει να αποτελείται από πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καθώς τα φυτά αποτελούν αποθήκες ηλιακής ακτινοβολίας. Αντί λοιπόν να λαμβάνουμε απευθείας την ενέργεια του ήλιου, τη λαμβάνουμε επεξεργασμένη από ένα φυτό, που πραγματοποιεί αυτή τη διαδικασία μέσω της χλωροφύλλης.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η χλωροφύλλη είναι ένα μόριο σχεδόν πανομοιότυπο με το μόριο της αιμογλομπίνης (κατά 96%), της πρωτεΐνης στα ερυθρά αιμοσφαίρια που είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά οξυγόνου σε όλα τα όργανα.

Τρώγοντας φυτά λοιπόν λαμβάνουμε ηλιακή ενέργεια που έχει υποστεί ένα στάδιο επεξεργασίας. Τρώγοντας φυτοφάγα ζώα λαμβάνουμε ηλιακή ενέργεια που έχει υποστεί δύο στάδια επεξεργασίας. Τρώγοντας σαρκοφάγα ζώα λαμβάνουμε ηλιακή ενέργεια που έχει υποστεί τρία στάδια επεξεργασίας. Όμως παρατηρούμε ότι ο άνθρωπος δεν καταναλώνει σαρκοφάγα ζώα, κι αυτό είναι κατανοητό, αφού τα τρία στάδια επεξεργασίας κάνουν την ηλιακή ενέργεια να έχει εκπέσει σε βαθμό που την καθιστά μη αξιοποιήσιμη.

Είναι προφανές ότι η επιλογή της τροφής είναι καθαρά επιλογή ποιότητας ηλιακής ακτινοβολίας με την οποία επιλέγουμε να θρέψουμε το σώμα μας.

Η τροφή επίσης αποτελεί μέσο θεραπείας. Ένας οργανισμός βιολογικά υγιής και ισορροπημένος σε όλα τα επίπεδα, πλήρης από ηλιακή ενέργεια, δεν θα είχε ανάγκη από τροφή. Μέσω των διαφορετικών ιδιοτήτων των τροφών, όπως προκύπτουν από τη Διδασκαλία των Υποσημειώσεων (Doctrine of Signatures), τα διάφορα λαχανικά, βότανα και οι καρποί ουσιαστικά έχουν τη δυνατότητα να επαναφέρουν την ισορροπία που χάσαμε για διάφορους λόγους και που μας οδήγησαν στην ασθένεια. 

Τέλος, όπως επιβεβαιώνουν οι αστροφυσικοί σήμερα, πουθενά στο σύμπαν δεν υπάρχει κενό. Ζούμε μέσα σε ένα ρέον ενεργειακό χυλό, από τον οποίο επίσης είμαστε φτιαγμένοι. Το στοιχείο που δίνει την ιδέα του «διαχωρισμού» είναι η διαφορετική πυκνότητα. Το σύμπαν είναι ένα πεδίο άπλετης ενέργειας. Το κλειδί είναι η συνειδητοποίηση τρόπων αξιοποίησής της. 

Είναι κατανοητό ότι η ενέργεια υπάρχει σε διάφορα δονητικά επίπεδα: η ύλη για παράδειγμα είναι συμπυκνωμένη ενέργεια χαμηλής συχνότητας, ενώ το φως είναι ενέργεια υψηλότερης συχνότητας, σε ένα βαθμό υλοποιημένη αφού είναι ορατή. Σε πολύ υψηλότερες συχνότητες η ενέργεια είναι μη υλοποιημένη: η πανταχού παρούσα κοσμική ενέργεια.

Ο μόνος τρόπος να είμαστε σε διαρκή θρέψη από το σύμπαν, είναι δια του συντονισμού. Δηλαδή μόνο αν δονούμαστε κι εμείς σε υψηλές συχνότητες και δεν γεμίζουμε τα βιολογικά και ενεργειακά μας σώματα με βαριές συχνότητες, μπορούμε να λειτουργούμε ως κεραίες λήψης της άπλετης κοσμικής ενέργειας. Αν είμαστε δέκτες αυτής της πηγής, τότε θα είμαστε οι πιο πλήρεις από τροφή οντότητες.

Λυδία Γιαννουλοπούλου
Αρχιτέκτων Μηχανικός - Θεραπευτική Αρχιτεκτονική
MSc Architectural Association London


New York School of Feng Shui

Πηγή: 
en-gr.com 


Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/09/blog-post_2954.html#ixzz2gPmJwWQG
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου