Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Βρετανία:

 Έκκληση Κάμερον να παραμείνει η Σκωτία στο Ηνωμένο Βασίλειο


To Oλυμπιακό χωριό του Λονδίνου επέλεξε ο Βρετανός πρωθυπουργός για να απευθύνει σήμερα ομιλία - έκκληση προς τον λαό της Σκωτίας να μην ψηφίσει την ανεξαρτησία της και την απόσχιση από την Μεγάλη Βρετανία.

Οι πολίτες της Σκωτίας θα κληθούν να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα που θα γίνει τις 18 του προσεχή Σεπτεμβρίου αν επιθυμούν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ή αν θέλουν την ανεξαρτησία τους. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν το 37% των Σκωτσέζων να λένε ναι στην ανεξαρτησία από την Μεγάλη Βρετανία και το 44% να λέει όχι, ενώ σε παλαιότερες δημοσκοπήσεις τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 32% και 49%.

Επικριτές του Βρετανού πρωθυπουργού τονίζουν ότι ο Κάμερον θα έπρεπε να δείξει γενναιότητα και να κάνει την ομιλία του στον τόπο του προβλήματος δηλαδή στην Σκωτία και όχι στο Λονδίνο. Οι υποστηρικτές του Βρετανού πρωθυπουργού αναφέρουν ότι η επιλογή του χώρου του Ολυμπιακού χωριού του Λονδίνου για την ομιλία δείχνει την ενότητα των δύο λαών που διεξήγαγαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 ενωμένοι.

«Για μένα το καλύτερο πράγμα σε σχέση με τους Ολυμπιακούς δεν ήταν η νίκη. Ήταν το κόκκινο, το λευκό, το μπλε» θα πει ο Κάμερον, τονίζοντας ότι το καλοκαίρι των Αγώνων όλοι «πανηγύριζαν σαν ένας για την Ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει στην ομιλία του ότι αν "χαθεί" η Σκωτία μετριάζεται η δύναμη της Μεγάλης Βρετανίας στον υπόλοιπο κόσμο και θα κάνει επίκληση στο συναίσθημα τονίζοντας τους δεσμούς που έχει ο ίδιος με την Σκωτία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου