Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

IKANOΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΤΟΥΣ..

...ΤΩΡΑ ΖΗΤΟΥΝ ΕΜΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΔΙΚΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΟ 25% ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ''ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ'' ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!
Την πλήρη ικανοποίησή της εκφράζει η Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για την υιοθέτηση νομοθετικών μέτρων κατάργησης, ως αντισυνταγματικών, ...
διατάξεων του νόμου 4093/2012, σε συμμόρφωση με όσα έκρινε το Μισθοδικείο για τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των δικαστών και εισαγγελέων.

Η Βουλή ενέκρινε την επιστροφή των ποσών που είχαν περικοπή από την 1η Αυγούστου 2012 σε όλους τους δικαστές και εισαγγελείς της χώρας, σύμφωνα με την μνημονιακή πολιτική και νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι στην εκπνοή του 2013 το Μισθοδικείο έκρινε ότι οι μειώσεις των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών και η υποχρέωση αναδρομικής επιστροφής (από 1η Αυγούστου 2012) των αποδοχών τους που νόμιμα είχαν εισπράξει, αντιβαίνει στα άρθρα 26, 87 και 88 του Συντάγματος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ¨Ένωση σε σημερινή ανακοίνωσή της «η ενέργεια αυτή καταγράφεται ως εκδήλωση πλήρους συμμόρφωσης της Πολιτείας στα αιτήματα του συνόλου των δικαστικών λειτουργών και στη συναφή δικαστική απόφαση».

Επίσης, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, υπογραμμίζει ακόμα, ότι «διατηρεί την ελπίδα ότι ανάλογη θα είναι η ανταπόκριση των Πολιτειακών οργάνων, όσον αφορά στην ικανοποίηση και των επίκαιρων, εκκρεμών θεσμικών αιτημάτων των λειτουργών της Δικαιοσύνης».

Είναι σαφές ότι η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, με την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσής της, εμμέσως πλην σαφώς, ζητεί ακόμη από την κυβέρνηση να εφαρμόσει και τη δεύτερη απόφαση του Μισθοδικείου που έκρινε ότι οι δικαστές, δικαιούνται, όπως και οι βουλευτές, να έχουν αφορολόγητο το 25% του εισοδήματός τους.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου