Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ανακοίνωση – χαστούκι για την Δύση από την μαρτυρική Κοπτορθόδοξη εκκλησία της Αιγύπτου!




Δήλωση της Κοπτορθόδοξης Εκκλησίας της Αιγύπτου
Η Κοπτορθόδοξη Εκκλησία της Αιγύπτου παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα θλιβερά γεγονότα που συμβαίνουν στο έθνος μας, και επιβεβαιώνει την σθεναρή υποστήριξη της στην Αιγυπτιακή αστυνομία, στις ενόπλες δυνάμεις και στους άλλους λαϊκούς Αιγυπτιακούς οργανισμούς, για την αντιμετώπιση των βίαιων ένοπλων οργανώσειων και της σκοτεινής τρομοκρατίας, τόσο εντός όσο και εκτός Αίγυπτου. Οι επιθέσεις σε κυβερνητικούς φορείς και σε ειρηνικές εκκλησίες τρομοκρατούν τους πολίτες: κόπτες και μουσουλμάνους. Οι δράσεις αυτές είναι ασυμβίβαστες με όλες τις θρησκείες, την ηθική και την ανθρωπιά.
Εκτιμούμε τη στάση των φιλικών και πιστών χωρών που κατανοούν την φύση των γεγονότων. Καταδικάζουμε δριμύτατα τις πλάνες που μεταδίδονται από τα δυτικά ΜΜΕ, και τους καλούμε να  αναγνώσουν τα γεγονότα με αντικειμενικότητα και να μη προσφέρουν διεθνές ή πολιτικό κάλυμμα σε αυτές τις τρομοκρατικές και αιμοσταγείς οργανώσεις και στους οπαδούς τους, που προσπαθούν να ρημάξουν και να καταστρέψουν την αγαπημένη μας πατρίδα.
Ζητούμε από τα δυτικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης να δεσμευτούν με την μεταφορά της πραγματικής εικόνας των γεγονότων με  ειλικρίνεια, ακρίβεια και εντιμότητα.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας για τα θύματα, τους μάρτυρες και τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος. Προσευχόμαστε για την ανάκτηση της υγείας όλων των τραυματίων. Επιμένουμε σε μία ισχυρή εθνική ενότητα. Αρνούμεθα κάθε απόπειρα ώθησης της χώρας σε σεχταρικές συγκρούσεις, και θεωρούμε κάθε εξωτερική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αιγύπτου απολύτως απορριπτέα.
Και, αν το χέρι του κακού πλησιάζει για να κάψει, να σκοτώσει και να καταστρέψει, το χέρι του Θεού είναι πιο κοντά για να προστατέψει, να ενίσχυσει και να οικοδομήσει. Έχουμε πλήρη πίστη και εμπιστοσύνη στη θεϊκή αρωγή που θα οδηγήσει τον Αιγυπτιακό λαό, σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές της ιστορίας του, προς ένα καλύτερο αύριο και ένα λαμπρό μέλλον, όπου θα επικρατεί η δικαιοσύνη, η ειρήνη και η δημοκρατία, που αξίζει ο γνήσιος λαός της κοιλάδας του Νείλου.
Ζήτω η Αίγυπτος! Ελεύθερη και Υπερήφανη.
                                          Η Κοπτορθόδοξη Εκκλησία της Αιγύπτου
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου