Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
12/08/13 - 18:32
Με χιούμορ απαντούν οι Ισπανοί στην κρίση, που ετοίμασαν μία ταινία – μικρού μήκους προκειμένου να καυτηριάσουν την υψηλή ανεργία που πλήττει τη χώρα. Η ταινία σε σκηνοθεσία Αντρέα Κασασέκα Φερέρ παρακολουθεί τον νεαρό, Ντέιβιντ που προσπαθεί μετά το μεσημεριανό να πει στους γονείς του κάτι τρομερό: μετά από χρόνια βρήκε επιτέλους δουλειά.
Η αντίδραση των γονέων του είναι τουλάχιστον ξεκαρδιστική. Η μητέρα του τα χάνει και αρχίζει να ρωτάει πως έμπλεξε έτσι και τι θα πει τώρα στον κόσμο. «Ντέβιντ μερικές φορές στη ζωή εμποδίζεις κάποια πράγματα να συμβούν. Εγώ και η μητέρα σου είμαστε άνεργοι εδώ και καιρό. Η αδερφή με δύο πτυχία είναι άνεργη εδώ και τρία χρόνια. Σχεδόν όλοι είναι άνεργοι οπότε σταμάτα να λες ότι ένας φίλος σου πρόσφερε δουλειά»λέει εκνευρισμένος ο πατέρας.
Όταν ο Ντέιβιντ προσπαθεί να τους εξηγήσει ότι ο φίλος του πιστεύει ότι θα είναι ο καλύτερος γι’ αυτή τη δουλειά η μητέρα του απαντά: «Σου την έδωσε γιατί δεν πήγες ποτέ σχολείο έτσι;».
Σε συγκινησιακό κλίμα ο πατέρας λέει ότι θα προσποιηθούν ότι όλα είναι όπως και πριν και παρακαλεί τον γιο του να μην πει στην αδερφή του ότι βρήκε δουλειά. Μόλις τα πράγματα ηρεμούν λίγο έρχεται η πραγματική βόμβα. «Ποια είναι η θέση που σου πρόσφεραν;» ρωτάει ο πατέρας. «Του πολιτικού» απαντά ο Ντέιβιντ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου