Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Προς “πνευματικούς τύπου Διβάνη”: Είστε απέναντι μας, είστε εχθροί μας!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Αυγούστου 19, 2013
xomenidis-divani-foto.jpg

Διάβαζα το κείμενο- απάντηση της Λένα; Διβάνη, στο protagon.gr (…εδώ ο σύνδεσμος). Δεν αξίζει να απαντήσω σημείο-σημείο, και όχι γιατί απαξιώνω την συγγραφέα ελληνικών βίπερ, αλλά γιατί η απάντηση μου, είναι και για αυτή, αλλά αφορά και τον Τατσόπουλο, και την Δημουλά, και την Σώτη Τραιταφύλλου, και τον Χωμενίδη, βεβαίως-βεβαίως.
Το εισιτήριο που δεν είχε ο Θανάσης, και η “δουλειά” του ελεγκτή……Αναφέρει ότι το 1975, σαν τζαμπατζού δεν είχε άγχος στα ΜΜΜ. αν την έπιαναν. Λένα Διβάνη, συμφωνώαλλά το 1975, δεν υπήρχε ο τότε Υπουργός Οικονομικών να απειλεί φτωχούς πολίτες, με κατασχέσεις μισθών, και περιουσίας για οφειλές σε κράτος και κρατικούς φορείςΣωστά;;
Και όσοι πιτσιρικαίοι σήμερα δεν φοβούνται τον ελεγκτήείναι γιατί δεν βλέπουν Mega, θεωρούν τον Στουρνάρα “καραγκιόζη” δεν σε διαβάζουν, και βέβαια διαβάζουν αυτά τα “ανεκδιήγητα” μπλογκς, σαν το δικό μας, που σε “ξέσκισαν” και πάρα πολύ καλά έκαναν. Δεν φοβούνται τον ελεγκτή, γιατί ξέρουν ότι γύρω τους, υπάρχουν αρκετοί αλληλέγγυοι αν τους συμβεί ή “στραβή”
Εσείς(όχι όλοι), οι “πνευματικοί” άνθρωποι της εποχής μας, τρία χρόνια που ο Ελληνικός λαός εξαθλιώνεται, μένει άνεργος, άπορος, χωρίς φαγητό, αυτοκτονεί, μία κουβέντα για τα δείνα του, δεν γράψατε. Αυτός ο λαός, που σας “τάιζε” τόσα χρόνια βλέποντας τις ταινίες σας, διαβάζοντας τα βιβλία σας, έγινε ξαφνικά για εσάς, “ξένος”, σταματήσατε να ασχολείστε μαζί του.
Και δεν φτάνει που μουγκαθήκατε. Ένας-ένας, με διάφορες αφορμές, είτε μέσω κειμένων(όπως αυτών του καλοκαιριού του 2011, που 1 εκ. Ελλήνων που ήταν στους δρόμους, τους λέγατε “λαϊκιστές”), είτε μέσω ατακών στα κοινωνικά δίκτυα, στέκεστε απέναντι, δικαιολογώντας την εκάστοτε μνημονιακή κυβέρνηση, τα όργανα της, όπως και τον φασίστα που μαχαιρώνει μετανάστες.
Συγνώμη κύριοι, αλλά με τέτοιες τοποθετήσεις αλλά και απαντήσεις, όπως και η απάντηση-κάλυψη Τατσόπουλου στην Διβάνη, εξωτερικεύετε μία χαζομάρα να το πω, μία αφέλεια….Σαν να ήμαστε το 2005 λ.χ., και είμαστε χιλιάδες πασόκοι μαζεμένοι να φάμε τον Καραμανλή.Προφανώς η κατάσταση είναι πολυ΄διαφορετική. Η κατάσταση θυμίζει(είναι) πόλεμος, με θύματα, τραυματίες, νηστικούς και εξαθλιωμένους, και το γνωρίζετε….Για αυτό μην μας δουλεύετε παρακαλώ.
Δεν είστε χαζοί, ούτε αφελείς, όμως…..Απλά είστε με το μέρος των δυναστών του λαού, είστε μαζί, στο ίδιο χαράκωμα…Απέναντι μας!Είστε μέρος ενός συστήματος που συνεχίζει να σας θρέφει, ενώ την ίδια ώρα, το ίδιο σύστημα, εξαθλιώνει εκατομμύρια λαού. Είστε “φίλοι’, με αυτούς που μας κήρυξαν πόλεμο εδώ και τρία χρόνια, που μας “πυροβολούν” από χίλιες μεριές, νομίζοντας ότι αργά ή γρήγορα θα παραδοθούμε.
Και εσείς, Διβάνη, Σώτη, Χωμενίδη νομίζατε ότι θα παραδοθούμε, για αυτό η στοίχιση με το “σύστημα’, σας φαινόταν μία ασφαλής οδός.!
Αλλά και το “σύστημα”, και εσείς διαψευστηκάτεΕμείς, ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, όχι κάποιοι λίγοι, δεν παραδοθήκαμε. Μπορεί να μην έχουμε κερδίσει τον πόλεμο ακόμα, να έχουμε δεχθεί σημαντικές ήττες, αλλά έχουμε σημειώσει και κάποιες μεγάλες και μικρές νίκες. Και πλέον, δεν “πυροβολούμε” μόνο τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο ή τον Στουρνάρα. Είμαστε τόσοι πολλοί, που μπορούμε πλέον να “κοπανάμε” και τα τσιράκια τους, στην οικονομική, στην κοινωνική και στην πολιτιστική ζωή του τόπου.
Και εσείς, είστε πιο εύκολος στόχος, από τους κατοικοεδρεύοντες στο Μαξίμου, γιατί είστε απλά οι “παραγιοί” του συστήματος, και όχι το ίδιο σκληρό και οργανωμένο ¨”σύστημα”Και ξέρεις και κάτι Λένα Διβάνη, ελεύθερο διάλογο κάνεις με οποιοδήποτε, αλλά όχι με τα τσιράκια του εχθρού σου. Που ο ίδιος ορίστηκε ως εχθρός μας, με τις πράξεις του, εναντίον μας!
Δυστυχώς για εσάς, η σκληρότητα που αντιμετωπίζουμε σαν λαός, από τους καταπιεστές μας, μας δίνει την βεβαιότητα,πως πολύ ή λιγότερο γρήγορα, θα νικήσουμε.
Και τότε τα ελικόπτερα θα είναι μόνο για την τρόικα, και το υπουργικό συμβούλιο, όλοι οι υπόλοιποι θα μείνετε πίσω. Θα μείνετε πίσω, με εμάς, τους “χυδαίους”, τους “αντιδιαλεκτικούς” σε μία κατεστραμμένη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου