Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Το smartphone σας ξεμένει συνεχώς από μπαταρία; -Πέντε τρόποι για να αυξήσετε σημαντικά την… αντοχή του

130104105235-gallery-gadget-unicorns-smartphone-battery-large-gallery-horizontal

Μπορεί να έχετε φορτίσει την έξυπνη συσκευή σας μόλις λίγες ώρες πριν. Αυτό όμως δεν την... πτοεί καθόλου από το να σας εγκαταλείψει στη μέση της ημέρας.
Τα κινητά της νέας γενιάς, όσο «έξυπνα» και να είναι, τρέχουν τόσες διαφορετικές εφαρμογές που αδυνατούν να τις υποστηρίξουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει κανείς να συμπεριφέρεται... φιλικά προς τη συσκευή του, αν δεν θέλει να τη φορτίζει ξανά και ξανά.

Η κύρια πηγή... απορρόφησης της μπαταρίας είναι φυσικά η συνεχής σύνδεση του κινητού με το διαδίκτυο. Ακόμα και κάποιος που θέλει να είναι συνεχώς συνδεδεμένος όμως, μπορεί να βρει τη... μυστική συνταγή ώστε το κινητό του να αντέχει μέσα στη μέρα. Δείτε τους πέντε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

1. Απενεργοποιήστε τα Location Service των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Αν βλέπετε ότι το κινητό σας αρχίζει να... ξεμένει από δυνάμεις, τότε μια καλή αρχή για εξοικονόμηση μπαταρίας είναι η απενεργοποίηση των Location Services από κάθε social media. Εχοντας τα ανοιχτά, κάθε εφαρμογή ξεχωριστά, συνεχώς αναζητά τη τοποθεσία που βρίσκεστε. Φυσικά αυτό «τρώει» αρκετή μπαταρία, μειώνοντας αισθητά την αντοχή του κινητού. Αν λάβουμε ως δεδομένο ότι δεν θα σερφάρετε στο Facebook ή στο Twitter, σπαταλώντας την λιγοστή μπαταρία που έχει μείνει, τότε μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε εξ ολοκλήρου. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις η μπαταρία κάποιων κινητών όχι μόνο αντέχει περισσότερο, αλλά η ένδειξη «ζωής» της αυξάνεται κιόλας.

2. Κλείστε τις εφαρμογές που δεν θα χρειαστείτε ξανά

Οσο μια εφαρμογή μένει ανοιχτή, ακόμα και αν δεν την χρησιμοποιείτε, συνεχίζει να σπαταλά τη μπαταρία του κινητού σας. Οταν δε μαζεύονται δεκάδες ανοιχτές εφαρμογές, η ενέργεια που χρειάζονται συνολικά είναι ικανή να μειώσει αισθητά το χρόνο ζωής κάθε smartphone. Μπορεί να είναι βολικό να έχουμε ανά πάσα στιγμή ανοιχτή κάθε εφαρμογή του κινητού, όμως η τακτική αυτή έχει και τα μειονεκτήματα της.

3. Μην ανοιγοκλείνετε συνέχεια τις εφαρμογές

Αν γνωρίζετε πως δεν θα ξαναχρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή τότε καλό θα ήταν, όπως αναφέραμε και παραπάνω, να τη κλείσετε. Αν όμως έχετε σκοπό να την ανοίγετε και να την κλείνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καλύτερα να την αφήσετε μονίμως ανοιχτή. Κάθε εφαρμογή πιάνει ένα συγκεκριμένο χώρο στη RAM του κινητού. Οταν κλείνει, η προσωρινή μνήμη του smartphone διαγράφει το περιεχόμενο της, ενώ όταν ξανανοίγει το αποθηκεύει από την αρχή. Ολη αυτή η διαδικασία σπαταλά πολύ μεγαλύτερα ποσά ενέργειας από το να αφήνατε ανοιχτή και ανενεργή την εφαρμογή.

4. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις που δεν χρειάζεστε

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συνεχής σύνδεση με το προσωπικό σας e-mail. Κάθε μήνυμα που μπαίνει στα εισερχόμενα «τρώει» και λίγη από τη μπαταρία του κινητού σας. Αν όμως θέλετε να είστε σε συνεχή ενημέρωση, τότε μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις από τις υπόλοιπες εφαρμογές. Τα μηνύματα των εφαρμογών που έρχονται κάθε λίγο και λιγάκι και σας μπερδεύουν επειδή νομίζετε ότι πρόκειται για... κανονικό μήνυμα, μπορούν να εξαφανιστούν και να δώσουν τη θέση τους σε ένα πολύτιμο ποσοστό μπαταρίας.

5. Βγάλτε το ποσοστό επί τοις εκατό της μπαταρίας

Εν τέλει, είναι αυτό που σας αγχώνει περισσότερο. Εκτός αυτού όμως, συμβάλλει και στην γρήγορη «απορρόφηση» της μπαταρίας. Οποτε ποιος ο λόγος να το έχετε ενεργοποιημένο; Εχοντας το κλειστό μπορείτε να δείτε... στο περίπου πόση μπαταρία σας απομένει και ταυτόχρονα να φροντίσετε να κρατήσει περισσότερο.



(secnews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου