Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Διπλασιάστηκε η νέα φορολογία στο πακέτο

Κάνουν τα πάντα για να κόψουμε το τσιγάρο

Διπλάσια από το αναμενόμενο θα είναι η αύξηση στα τσιγάρα καθώς η αύξηση θα είναι δέκα λεπτά του ευρώ στο πακέτο.Σύμφωνα με το newmoney.gr, μετά από αρκετές μέρες συζητήσεων έχουν αρχίσει ήδη να εμφανίζονται τα πρώτα πακέτα με αυξημένο φόρο στην αγορά. Παρόλο που αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η αύξηση θα είναι πέντε ή έξι λεπτά μαζί με τον ΦΠΑ, η τιμή στρογγυλοποιήθηκε προς τα πάνω και τελικά η αύξηση είναι δέκα λεπτά.

Το σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αναφέρει ότι η αιτία της αύξησης οφείλεται στον μαθηματικό τύπο που χρησιμοποιούν οι καπνοβιομηχανίες για την τιμολόγηση των προϊόντων τους. Οι πηγές που επικαλείται ανέφεραν ότι ο μαθηματικός τύπος δεν προβλέπει αύξηση κάτω από δέκα λεπτά ενώ υποστήριξαν ότι και αν η αύξηση ήταν τρία λεπτά, πάλι θα αναγραφόταν στα επίσημα χαρτιά στα δέκα ανά πακέτο.

Το σχετικό ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε σύμφωνα με την ιστοσελίδα και από το υπουργείο Οικονομικών το οποίο ανέφερε ότι οι καπνοβιομηχανίες έχουν δικό τους σύστημα τιμολόγησης και το κράτος θα εισπράξει μόνο τα πέντε λεπτά.

koolnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου