Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Σοκαριστικό:

Ζώα πεθαίνουν στη μέση του Ειρηνικού από τα δικά μας σκουπίδια [video]



H Midway Film κυκλοφόρησε αυτό το βίντεο για να δουμε πως τα σκουπίδια που πετάμε όλοι στις θάλασσες μπορούν να σκοτώσουν εκατομμύρια ζώα, ακόμα και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.



Πως; Τα ρεύματα του ωκεανού σχηματίζουν μια μεγάλη δίνη η οποία επιστημονικά ονομάζεται North Pacific Gyre. Έτσι όλα όσα πετιούνται στη θάλασσα καταλήγουν στην περιοχή.

Το νησί Midaway είναι στη Μέση του Ειρηνικού Ωκεανού και έγινε γνωστό για μια από τις μεγαλύτερες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το Midaway όμως είναι γνωστό και για κάτι ακόμα. Φιλοξενεί αμέτρητα είδη σπάνιων πτηνών και μάλιστα έχει κηρυχτεί και επίσημα Εθνικό Καταφύγιο Άγριας Ζωής.
Η πραγματικότητα όμως είναι σοκαριστική. Σήμερα η μαγευτική αυτή τοποθεσία ονομάζεται και The Great Garbage Patch
Αυτό το συγκλονιστικό βίντεο του εικονολήπτη Chris Jordan, που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρία παραγωγής που συνεργάζεται με διάφορες οικολογικές εταιρίες, δείχνει πως τα σκουπίδια που πετάμε στις θάλασσες καταλήγουν στα στομάχια αυτών των κακόμοιρων πλασμάτων, με αποτέλεσμα τον φρικτό και βασανιστικό τους θάνατο.

Πρέπει όλοι μας να σκεφτόμαστε αυτές τις εικόνες την επόμενη φορά που θα κάνουμε την κίνηση να ρίξουμε οτιδήποτε στη θάλασσα.
Need Text
Midway Island, North Pacific Ocean, Unbelievable !03:54reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου