Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Ενα πολύ σκοτεινό παρασκήνιο πίσω από την δήλωση Παπούλια…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 19, 2014

παπουλιας9Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Κύριοι Βουλευτές,
Ως γνωστόν ο Πρόεδρος Παπούλιας υπήρξε και κατά την πρώτην του εκλογή και κατά την δεύτερη του, διακομματικός των ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Που αποδείχθηκαν μνημονιακά σαρξ μία.
Με  στοιχεία του γράφοντα από το πρώτο μνημόνιο, που παρά τις νυν και τις τότε δήθεν δηλώσεις του Σαμαρά εναντίον του πρώτου μνημονίου,  έβγαιναν στα κανάλια και το υποστήριζαν εν ονόματι του ο άγνωστος τότεινστρούκτορας Χρύσανθος , ο κ. Σταϊκούρας και άλλοι (θα επανέλθουμε).
Πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος Παπούλιας, φανατικός μέχρι σήμερα των ενεργειών απασών των μηνμονιακών κυβερνήσεων (ΓΑΠ, δοτού Παπαδήμιου και Στουρνάρα δηλαδή Σαμαρά – Βενιζέλου) δήλωσε ότι ίσως να μην κόψει άλλη φορά πρωτοχρονιάτικη πίτα ως Πρόεδρος !!!


Τι σημαίνει αυτό κατά την ταπεινή γνώμη του γράφοντα;;  Μάλλον όχι  ό,τι θεώρησαν τα ΜΜΕ κτλ.
Συγκεκριμένα λέγεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη γενικότερη συνεννόηση βουλευτών της ΝΔ , του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και ίσως και άλλων για παραμερισμό ομαλά των Σαμαρά – Βενιζέλου και σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης διακομματικής  συνεργασίας με τη έννοια εξόδου από τη θανατηφόρο πορεία.
Η δήλωση του Προέδρου Παπούλια μπορεί να εκληφθεί ως απειλή ότι στην περίπτωση αυτή θα παραιτηθεί για να εμποδίσει την εξέλιξη αυτή.
Κάθε άλλη εξήγηση θα αποτελούσε αντικυβερνητική ενέργεια (απίθανη από τον παρόντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας με δεύτερη πατρίδα του τη Γερμανία). Δεδομένου ότι ο εικονικός πρωθυπουργός Σαμαράς δηλώνει συνεχώς ότι θα εξαντλήσει την τετραετία (!!!!!)
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου