Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Τερατογεννέσεις, βιολογικά πειράματα ή κάτι άλλο...; (Μέρος Δ')


Έχουμε ως τώρα αναφέρει τα πιο γνωστά και ίσως τα πιο σημαντικά "τέρατα" της ιστορίας του πλανήτη μας. Σε αυτό το τελευταίο μέρος θα αναφέρουμε κάποιες θεωρίες που θα προσπαθήσουν να εξηγήσουν την ύπαρξη ή μη αυτών των πλασμάτων. Κατά κόρων αναφέραμε πλάσματα της ελληνικής μυθολογίας. Αυτό συναίβει επειδή ήταν πιο εύκολο να βρούμε βιβλιογραφία για αυτά, αλλά όπως θα είδατε υπάρχουν αντίστοιχοι θρύλοι και παραδόσεις για περίεργες μορφές σε διάφορα μέρη του κόσμου.


Παρατηρείται ότι πολλά πλάσματα είναι κοινά σε διάφορους λαούς στον κόσμο που δεν συνδέονται (όχι τότε, που "έβλεπαν" αυτά τα θηρία). Μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό αυτό, αρκεί να σκεφτείται πως οι αρχαίοι Κινέζοι μιλούσαν για δράκοντες και οι αρχαίοι Έλληνες για τη Λερναία Ύδρα. Έχουν σημειωθεί αρκετές από αυτές τις κοινές αναφορές και περιγραφές αν ανατρέξετε στα προηγούμενα μέρη του άρθρου.


Υπάρχουν 2 σκοπιές που μπορεί κανείς να εξετάσει τις μορφές αυτές: η θρησκευτική και η επιστημονική.

Η πρώτη λέει πολύ απλά ό,τι τα περισσότερα από αυτά ήταν απλές δοξασίες για καιρικά φαινόμενα που δεν αντιλαμβάνονταν ο άνθρωπος ως τέτοια τότε, ή ζώα που σε μια πρωτόγονη εποχή ήταν πολύ τρομακτικά και πολλές φορές θεοποιούνταν. Όλα αυτά δηλαδή ήταν και είναι τελείως φανταστικά όντας μια απέλπιδα προσπάθεια να εξηγήσουμε το άγνωστο, το ακατανόητο, το καινούριο. Γιατί ως γνωστόν, άγνωστο=φόβος, οπότε ό,τι φοβόταν ο άνθρωπος (στοιχείο της φύσης, ζώο, κατάσταση κλπ) το θεοποιούσε ώστε να το εξευμενήσει ή το έκανε να μοιάζει ως τέρας ώστε να προφυλλάξει τους γύρω του από αυτό το κακό.

Αυτή η άποψη, αν και πολύ λογική και σε ένα μεγάλο κομμάτι αποδεκτή δεν απαντά ένα πολύ βασικό ερώτημα: Πώς γίνεται λαοί πολύ μακρινοί μεταξύ τους, που μπορεί καν να μην ήταν σύγχρονοι, να είχαν τις ίδιες θεότητες με τις ίδιες μορφές, να φοβόντουσαν τα ίδια τερατώδη ζώα που δεν υπάρχουν; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να δώσει απάντηση η δεύτερη οπτική. Η επιστημονική.

Μέσα από ένα επιστημονικό πρίσμα θα έβλεπε κανείς πως δεν μπορεί να είναι τυχαίο αυτό. Δεν γίνεται λαοί με διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες, διαφορετικά βιώματα και τρόπο ζωής να έχουν τόσο ίδιες, περίπλοκες και ευφάνταστες περιγραφές τερατόμορφων ανθρωποειδών και ζώων. Γιατί δεν είναι μόνο οι αρχαίοι Έλληνες με αυτά τα πλάσματα στη μυθολογλια τους. Είναι και οι αρχαίοι Πέρσες, οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, Σουμέριοι, Σύρριοι, Ινδοί, Κινέζοι, Σκανδιναβοί, Μάγια, Αζτέκοι και οι πιο πρόσφατοι λαοί της Β.Αμερικής και της Ευρώπης και πολλοί ακόμα. Αυτό θα μπορούσε, με λίγο ανοιχτό πνεύμα, να μεταφραστεί σε κάτι πολύ ριζοσπαστικό: Υπήρξε μια περίοδος πάνω στον πλανήτη αυτό που πολύ παράξενα πλάσματα κυκλοφορούσαν ανάμεσά μας.

Διάφορες μπορεί να είναι οι αιτίες που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει αυτό το συμβάν (αν όντως ήταν έτσι). Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται πως μια ανώτερη τεχνολογικά φυλή (γήινη ή εξωγήινη) πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια κυριαρχούσε στον πλανήτη. Αυτή η φυλή πειραματιζόταν με το γεννετικό υλικό προσπαθώντας ίσως να φτιάξει νέα είδη ή να πετύχει τον πιο ανθεκτικό οργανισμό ή και να δημιουργήσει έλλογη μορφή ζωής και ως αποτέλεσμα ήταν η γέννεση αυτών των τεράτων. Είναι τυχαίο πώς πολλά από αυτά είναι ενός μόνο γένους (πχ οι Κένταυροι, δεν έχουν θυλικά ή εμένα μου διαφεύγει...) ; Ως γνωστό τα περισσότερα (αν όχι όλα) υβρίδια δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν (όπως το μουλάρι). Επίσης πολλά από τα πλάσματα αυτά κατείχαν δύναμή και γνώση (θεότητες) ή ήταν φύλακες περιοχών (όπως τώρα εκπαιδεύουμε ανθρώπους και ζώα για τον ίδιο σκοπό). Η εναλλακτική αυτή σκοπιά, λέει πως κάποια στιγμή αυτός ο πολιτισμός κατεστράφει με πόλεμο ή διέφυγε στο διάστημα και αυτά τα πλάσματα ήταν και είναι τα απομηνάρια και η ανάμνηση της ύπαρξής του.

Όπως και να έχει, ακόμα και αν είναι απλές τερατογεννέσεις λόγω της ακτινοβολίας του Ήλιου που ίσως σε μια μακρυνή εποχή να ήταν πιο έντονη, ή αν είναι σπάνια είδη ζώων, θα έπρεπε η επιστήμη να τους δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα και έμφαση και να ερευνήσει πιο διεξοδικά για τα πλάσματα αυτά. Αν μπορούσε να αιχμαλωτίσει κάποιο από αυτά ή να βρει τα λείψανά του ίσως να λύνονταν πολλά μυστήρια και να έμπαινε μια νέα βάση στην μετάφραση των μυθολογιών ανά την υφήλιο...

Κλείνοντας θα ήταν καλό να έχουμε πάντα υπόψιν μας μια ετυμολογία. Η λέξη ξωτικό είναι προφανές ότι προέρχεται από τη λέξη εξωτικό, κάτι δηλαδή μακρινό, εκτός αυτής της πραγματικότητας, κάτι εκτός αυτού του κόσμου. Στα αγγλικά ο όρος ξωτικό μεταφράζεται ως elf και περιγράφει τις ίδιες παντοδύναμες και ανεπιρέαστες από το χρόνο μορφές. Για μια εξωτική-εκτός αυτής της πραγματικότητας-εξωγήινη μορφής ζωής στα αγγλικά έχουμε τον όρο Extraterrestrial Life Form, του οποίου αν πάρουμε τα αρχικά του έχουμε E.L.F = elf. Αυτό και μόνο το γεγονός είναι πολύ περίεργο και ίσως έτσι κρύβεται η πραγματική καταγωγή των πλασμάτων αυτών. Άλλωστε ο καλύτερος τρόπος να κρύψεις κάτι είναι να το 'χεις εκεί που όλοι θα το βλέπουν και κανείς δεν θα του δίνει σημασία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου